Ce inseamna SEO?

SEO este abrevierea pentru Search Engine Optimization, ceea ce in romana s-ar traduce drept optimizare pentru motoarele de cautare; in acelsi timp, reprezinta si un domeniu de activitate care se ocupa cu implementarea de astfel de strategii. Procesul de optimizare are drept obiectiv controlul asupra modului cum este vazut pe internet un site si marirea traficului calitativ si cantitativ. In functie de criteriile luate in considerare la stablirea importantei unui site pe internet si a relevantei unei pagini a acestuia in raport cu o serie de cuvinte cautate pe un motor de cautare, optimizarea SEO poate fi clasificata astfel:

  • optimizare interna (on-site optimization) – masurile luate pentru a oferi vizitatorilor site-ului o experienta placuta de navigare. Exemple de optimizare interna: imbunatatirea vitezei de incarcare a sitului, prelucrarea imaginilor, corectarea erorilor de programare sau afisare a paginilor, structurarea continutului si alegerea de titluri si descrieri relevante, crearea de link-uri si legaturi interne cu o structura usor de preluat de catre motoarele de cautare (de exemplu, paginile fara parametrii dinamici), folosirea cu moderatie a elementelor care incomodeaza utilizatorul (de exemplu, reclamele).
  • optimizare externa (off-site optimization) – tip de promovare ce nu este influentata de catre specialistii SEO ci de catre factori externi ce indica gradul de calitate, performanta si popularitate. Acesti factori includ: numarul si calitatea link-urilor care duc catre o pagina, contextul in care apar legaturile si credibilitatea acestora, gradul de vizibilitate al paginilor sitului pe motoarele de cautare, numarul de interactiuni prin retelele sociale (aprecieri, comentarii si distribuiri pe Facebook, Twitter, Google Plus, s.a.).

Tocmai pentru ca motoarele de cautare tin seama si de elemente externe sitului, orice interventie manita sa influenteze pozitiile paginilor unui site, alta decat optimizarea interna (on-site), nu este recomandata, ducand la acordarea de penalizari care pe termen lung va face ca pozitiile paginilor din rezultatele cautari sa ocupe clasari inferioare sau chiar ca situl sa fie eliminat complet de pe motoarele de cautare. Mai multe detalii despre SEO si marirea vizibilitatii in motoarele de cautare gasesti in ghidul pentru administratorii de site-uri creat de Google.

Vizitati www.sunmark.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s